Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős pezsgőzselé

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pezsgőt a mézzel, a kardamommal, a citrom vékonyan hámozott héjával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a zselatinport, és lassan addig kevergetjük, míg teljesen elolvad.

A megmosott szőlőt leszemezzük, lecsepegtetjük, négy forma alját kirakjuk vele, rászűrjük a fűszeres pezsgőzselét, hogy éppen ellepje, majd hűtőbe téve megdermesztjük. Ekkor megint körberakjuk szőlőszemekkel, és beöntjük teljesen a fűszerektől leszűrt pezsgő zselével. Végül hűtőben 1,5-2 óra alatt megdermesztjük.

Tálaláskor a szőlőterrint pár másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, és egy gyors mozdulattal kistányérra borítjuk. Friss mentával díszítjük.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss