Elkészítés: A pezsgőt a mézzel, a kardamommal, a citrom vékonyan hámozott héjával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a zselatinport, és lassan addig kevergetjük, míg teljesen elolvad.
A megmosott szőlőt leszemezzük, lecsepegtetjük, négy forma alját kirakjuk vele, rászűrjük a fűszeres pezsgőzselét, hogy éppen ellepje, majd hűtőbe téve megdermesztjük. Ekkor megint körberakjuk szőlőszemekkel, és beöntjük teljesen a fűszerektől leszűrt pezsgő zselével. Végül hűtőben 1,5-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a szőlőterrint pár másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, és egy gyors mozdulattal kistányérra borítjuk. Friss mentával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre