A szőlőfürtöt leszemezzük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk a szemeket, és óvatosan eltávolítjuk a magokat. (Érdemes nagyobb szemű szőlőt választani, és akkor a kés hegyével egy gyors mozdulattal el tudjuk távolítani a magokat).
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat, és összekeverjük.
A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket, fakanállal alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kimagozott szőlőt és óvatosan eldolgozzuk a masszát.
Az édes morzsához a hideg vajat, a cukrot és a lisztet az ujjbegyünkkel nagyjából elmorzsoljuk.
A muffin formát kibéleljük, belekanalazzuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét az édes morzsával.
Előmelegített sütőbe helyezzük a muffinokat, majd közepes hőmérsékleten (nagyjából 160 Celsius-fokon), 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.