hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-mazsolás felfújt

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szőlős-mazsolás felfújt elkészítéséhez a mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket is még kettévágjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, majd a lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához keverjük, ügyelve, hogy ne törjön össze. Végül a szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk a tésztához.
  4. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
  5. A pudingformákat vagy egy hatrészes muffinformát kivajazunk, kilisztezünk, és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé vaníliasodót, csokiszószt és/vagy házi lekvárt is.

Megjegyzés

A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. 1 db 331 kcal. - MME

Ezek is érdekelhetnek