Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-marcipános muffin

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg magnélküli szőlő
  • 10 dkg natúr marcipánmassza
  • 28 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
  • 2,5 dl író vagy tejföl
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 evőkanál fehérbor vagy szőlőlé

Elkészítés

Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a
fahéjat, és hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott marcipánt, mindezt jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal vagy vajjal és az íróval vagy tejföllel. A folyékony masszához adjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, majd a szőlőszemeket óvatosan beleforgatjuk.

Kikent vagy papírkapszlikkal bélelt muffinformába töltjük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk 8-10 percig, majd rácsra téve kíhűtjük.

A kikevert cukormázzal megkenjük a muffinok tetejét, hagyjuk megszáradni. Díszíthetjük színes cukormázzal vagy cukrozott
szőlőszemekkel.

Megjegyzés

A marcipánmassza helyett, ízlés szerinti mennyiségben marcipános csokoládéval is készíthetjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss