Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Külön-külön összekeverjük a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntjünk a szárazat.
A muffintepsi horpadásait kibéleljük muffinpapírral, és belekanalazzuk a masszát. 140 fokon, légkeveréses módban sütöttem 15 percig.
Amíg sül, addig a tetejére elkészítjük a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverünk majdnem 1 deci musttal. (A mustot én úgy készítettem, hogy vettem 1 fürt kékszőlőt, és a kezemmel összenyomtam.) Teszünk hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőt apró darabokra vágva hozzákeverünk a krémhez.
Amikor a muffinok megsültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazunk a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!