Elkészítés: Először is a diót megtörjük, majd késsel durvább darabokra vágjuk, félretesszük.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ha van otthon gyümölcsprésünk, akkor abban kifacsarjuk a levét, ha nincs, akkor fogunk egy közepes méretű fazekat, egy nagy szűrőkanalat ráhelyezzünk a fazék tetejére, és a szőlő szemeket fürtönként beledobáljuk a szűrőkanálba, majd fakanál vagy egyéb konyhai törő eszközzel szétzúzzuk a szemeket, és a szűrőkanál aljából szépen lecsöpög a tiszta, magmentes lé. Ez egy kicsitt hosszabb ideig tartó művelet, melyet mindaddig kell művelni, amíg 4 dl natúr szőlőlét nem kapunk.
Ezután egy kisebb lábasba beleszórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőszert, majd elkeverjük a szőlőlével. Lassú tűzön folytonos kevergetés mellett ugyanúgy főzzük, mint a pudingot, csak még mielőtt levennénk a tűzről, hozzáadjuk a durvára vágott diónkat.
Pudingformába vagy egyéb vízzel kiöblített tálkába tesszük, és ha kihűlt, kiöntjük a formából. Sütemények töltelékének is megfelel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre