Elkészítés: A csirkeszárnytöveket megmossuk és leszárítjuk. Ezután a szárnytövek keskenyebb részénél a bőrt a csonton éles késsel körbevágjuk, a végét levágjuk, és a húst óvatosan lefejtjük a csontról, egészen a végéig. Ezután kézzel teljesen lehúzzuk a húst a csontról, hogy csak a csont végén legyen hús. Sóval, borssal ízesítjük, majd a forró serpenyőben az olívaolajon minden oldalukat kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Lábosba tesszük, felöntjük a musttal. Sóval, borssal, a megmosott egész zsályalevelekkel, kakukkfűvel ízesítjük, és lassú tűzön lefedve kb. 20-25 perc alatt megpároljuk. Ekkor kiszedjük a szárnytöveket, kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük a levet.
Közben a körethez a vizet sóval felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a puliszka besűrűsödik.
A szőlőt leszemezzük, majd forró vajon 3-4 perc alatt, rázogatva kicsit megsütjük, és a megfőtt puliszkával lazán összekeverjük.
Tálaláskor evőkanállal tányérokra formázzuk a puliszkát, mellétesszük a párolt csirkeszárnytöveket, és meglocsoljuk a fűszeres-mustos mártással.
Ha nincs a mustnak szezonja, a csirkeszárnytöveket száraz fehérborban is megpárolhatjuk. Így is nagyon finom, csak kicsit más lesz a jellege. Ebben az esetben mielőtt lehúzzuk a tűzről, szórhatunk mellé pár szem friss szőlőszemet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!