Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős clafoutis

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szőlős clafoutis (tejespite) elkészítése előtt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott szőlőt lecsepegtetjük és a lecsipkedett szemeket konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a vajat, és kissé hűlni hagyjuk.
  2. Az olvasztott vajat keverőtálban elvegyítjük a porcukorral, 2 db egész tojással és 2 db sárgájával. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd belekeverjük a tejszínt, és a fahéjjal, valamint a sóval ízesítjük. Végül lazán beleforgatjuk a félretett 2 db tojásfehérjéből vert kemény habot.
  3. A masszát vajjal kikent, liszttel meghintett tűzálló tálba vagy piteformába töltjük. Megszórjuk a szőlőszemekkel, és kissé belenyomkodjuk azokat. 
  4. A tejpitét az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig, vagy amíg a teteje kissé megpirul.
  5. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk. 
Mag nélküli szőlőt használj hozzá. Ha ilyen nem kapsz, vágd félbe a szemeket, és piszkáld ki a magokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss