hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-almás kalácspuding

MME MME
1 3.7/5
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

Elkészítés: A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és kíméletesen megpároljuk. Amikor puha, de nem ment szét, levesszük, belekeverjük a diót, a szőlőt, a reszelt citromhéjat. Egy kb. 18 cm átmérőjű és 6-7 cm mély hőálló tálat kikenünk vajjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot vékonyra szeleteljük. Összekeverjük a tojások sárgáját a langyos tejjel és a vajjal. A kalácsszeleteket megmártjuk a tojásos tejben, majd kibéleljük vele a formát. Beleöntjük az almás-szőlős tölteléket, elegyengetjük, majd betakarjuk kaláccsal, és kicsit megnyomkodjuk. A sütőben készre sütjük (40-45 perc). Amikor szép piros és roppanós a teteje, kivesszük, körbevágjuk, és tálra borítjuk. Melegen szeleteljük az asztalnál. Vaníliaöntetet kínálhatunk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 448 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss