Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlő karamellben

MME MME
5/5
30 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat.
Elkészítés: A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: kb. 1299 kJ/ 310 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek