Ezek a szokások akár 20 évvel is meghosszabbítják az életünket

default user icon
MME
Sokan nagy döntésekkel kezdenek életmódváltásba és azonnal akarják az eredményeket. Nem szabad azonban drasztikus lépéseket hozni. Türelmesnek kell lenni, ugyanis az apró változások akár két évtizeddel is meghosszabbíthatják az életünket!

A hosszú élet titkát sokan szeretnék megismerni, és úgy tűnik, ismét közelebb kerültünk a nagy megfejtéshez. Egy friss tanulmány szerzői ugyanis arra az eredményre jutottak, hogy bizonyos szokások képesek évekkel meghosszabbítani az emberi életét. Ezek ráadásul nem nagy, drasztikus változások, hanem olyasmik, amiket szinte bárki be tud tartani.

A kutatók nyolc évnyi adatot böngésztek át és 719 147 személy adatait vizsgálták meg, hogy elkészíthessék a tanulmányt. A résztvevők életkora 40 és 90 év között mozgott, és a kielemzett értékek alapján a szakemberek azt állapították meg, hogy mindössze hét szokást kell beépíteni a mindennapokba ahhoz, hogy hosszú és minőségi életet élhessünk – írja a Life a Huffington Post cikke nyomán.

Ez a 7 szokás meghosszabbítja az életet:

  • Mozgás
  • Társas kapcsolatok
  • Megfelelő minőségű alvás
  • Mérsékelt alkoholfogyasztás
  • Egészséges étrend
  • Dohányzás mellőzése
  • Stresszforrások csökkentése

A tanulmány alapján a szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy azok az emberek, akiknek a mindennapjaik része volt a fenti hét szokás, jelentősen tovább éltek a társaiknál. Azon nők, akik mind a hét szokást beépítették, körülbelül 21 évvel tovább éltek, a férfiak esetében 24 évvel nőtt meg az életkor. A cikk szerint már akkor is érezhető változás és megtapasztalhatjuk a szokások előnyeit, ha csupán egy-kettőt alkalmazunk belőlük.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss