Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójaszósz kortyolgatása miatt többen is börtönbe kerültek

default user icon
MME
Ételekkel kapcsolatos bűncselekmény miatt több embert is elvitt a rendőrség, köztük egy 15 éves lányt is. A hatóságok beszámolója szerint mind beleittak a szusiéttermekben található közös szójaszószba.

A japán rendőrség előállított egy 21 éves férfit, miután az sunyi módon belekortyolt több szusiétterem szójaszószos üvegébe, ami egyébként közös, minden vendég használja. Úgy tudni, hogy két másik, egy 19 éves férfi és egy 15 éves lány kezén is kattant a bilincs, mert a gyanú szerint megosztottak az interneten egy olyan videót, amelyben a szájukba vesznek egy közös használatú szójaszószos üveget. Tettüket több kamera is megörökítette.

Kiderült továbbá, hogy egy tinédzser ellen is eljárás indult, mert mielőtt visszatett volna egy csészét az étterem polcára, végignyalta a peremét, majd a nyálát egy tányér szusiba kente. A megszaporodott gasztrobűncselekmények miatt egy tokiói étterem is arra kényszerült, hogy leállítsa futárszolgáltatását, egy másik pedig csak akkor vállal kiszállítást, ha telefonon keresztül rendeli meg az ügyfél. Többen is azt tervezik, hogy mesterséges intelligenciával felszerelt kamerák segítségével igyekeznek a jövőben kiszűrni a vendéglátó egységek nyáladzó, gusztustalankodó ételterroristáit.

Bármennyire is furcsán hat ez a szigor Japánban, a helyi éttermek nem látják más módját annak, hogy visszaszorítsák az ilyen és ehhez hasonló ámokfutásokat. Mint mondták, mindent megtesznek azért, hogy visszacsábítsák a becsületes vendégeket, akik a folyamatos incidensek miatt elpártoltak.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss