Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójás-gombás ragu

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Langyos ételízesítős vízbe áztatjuk a szójakockát.

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomsűrítmény és a gombát. Alaposan átkeverjük, fűszerezzük, beletesszük a szójakockát és az áztató levéből kanalanként annyit adunk hozzá, hogy sűrű szaftot kapjunk. Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba megpuhul, majd tejfölös habarással besűrítjük.

Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk. Én most kivételesen tésztát főztem hozzá... Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Akkor ismerkedtem meg a szójával, amikor édesanyám vega lett, legalábbis én így emlékszem. Ez a recept is abból az időszakból van, mi csak szójás-gombás nokedlinek hívtuk. Ezt a pörköltszerű ételt könnyű elkészíteni, csupán a fűszerezésre kell jobban odafigyelni, mert erőteljesebben kell a fűszerekkel bánni. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss