Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójakockák keleti fűszerezéssel

MME MME
> 90 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szójakockát beáztatjuk bő fél liter forró vízbe, amiben feloldottuk a húsleves kockát. Nem baj, ha a szójakockák *porlanak* egy kicsit - ez sűríti majd az ételt. Közben megpucoljuk a fej hagymát, a répát. Mindkettőt vékony (fél)karikákra vágjuk, hozzáadjuk a répával kb. megegyező mennyiségű, kis darabokra vágott bambuszrügyet és az 1-2 káposztalevelet, apróra vágva. Kb. 1-2 órányi ázás után a szójakockát az áztató lével feltesszük főzni, és intenzíven fűszerezzük ázsiai citromfűvel, indiai madras fűszerkeverékkel, curry porral, őrölt gyömbérrel, fokhagyma granulátummal, 2-3 kanál szója szósszal, sóval, borssal és egy kis chilivel. Bő félórát-órát főzzük. Ha közben elfőné a levét, vízzel pótoljuk. A főzés vége felé, amikor még bőven van leve, a tetejére öntünk kb. 0,5 dl olajat, majd hagyjuk *zsírjára sülni*. A végén a feleslegenek ítélt olajat leöntjük róla. Az a jó, ha kicsit *szmötyis* állagú, mint (az általunk ismert) kínai ételek általában. A leöntött olajban (vagy csak egy részében) wokban mepirítjuk a zöldségeket, ezeket is fűszerezzük egy kicsit a fenti fűszerekkel, majd azonnal leöntjük egy kis világos szójaszósszal, hogy a fűszerek ne égjenek meg. A kész zöldségeket hozzákeverjük a szójakockákhoz, egy kicsit összemelegítjük, és kész is.

Megjegyzés

90 naposok is fogyaszthatják fehérje napon. A fenti mennyiség egy (diétázó) fő ebédjét és vacsoráját is kiadja. 90 naposok ehetnek hozzá pl. csípős káposzta salátát, nem diétázók rizst vagy pirított tésztát (is).
Az étel hússal vagy tengeri alapanyagokkal is elkészíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Szójakockák keleti fűszerezéssel recept?