Elkészítés: A barna tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojássárgáját és kanalanként a tejet(elképzelhető, hogy nem kell bele ennyi tej). Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta), kettéosztjuk a tésztát. Egész vékonyra nyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsi hátulján külön-külön megsütjük 150 fokon (pár perc alatt elkészül, nem szabad túlsütni, mert különben kemény marad a tészta). A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A sárga tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, tojássárgára kanalazzuk, rászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverjük. Akkora lapot sütünk belőle, mint a barna lapok (mivel vékony a tészta, így pár perc sütés elég neki).
A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket, jó sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A porcukrot a margarinnal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes pépet, simára keverjük.
Az egyik barna lapra a krém felét egyenletesen rákenjük, ráhelyezzük a sárga tésztalapot, a krém másik fele következik, majd befedjük a második barna lappal.
A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Pár óráig pihentetjük, hogy a lapok kellően megpuhuljanak és a csokoládé megdermedjen a tetején. Legjobb előző nap megsütni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre