hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szlovák mézes krémes

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálas robotgép segítségével  összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. A darabokból előbb gombócot formázunk, majd lisztezett deszkán mindkettőből négyzet alakú 3-5 mm vastag lapot nyújtunk. A lapokat egy nagy gáztepsi hátuljára fektetjük, és175 fokon, kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákkal a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jól összedolgozzuk.
  4. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, majd a kemény habbá vert tejszín következik. Rátesszük a másik lapot, és  porcukorral meghintjük vagy csokimázzal bevonjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

    15 MÉZES TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ! >>> 

    KEDVENC MÉZES SÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Amikor először készítettem ezt a sütit, kb. fél óra alatt fogyott el.
- Kriszta0817

Ezek is érdekelhetnek