Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szlovák húsos palacsinta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 50 dkg sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál paprika
  • 1 kávéskanál bors
  • ízlés szerint só
  • olaj
  • A palacsintához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • pici cukor
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • szódavíz

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, belerakom a paprikát, a borsot, a sót és a kockára vágott húst. Lefedem, és hagyom párolódni.

Közben el készítem a palacsintatésztát. A lisztet, a tojást, a sót, a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, és apránként adom hozzá a többi tejet, ellenőrzöm az állagát, és szódavízzel hígítom. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök.

Ellenőrzöm a húst, ha kell, pótolom a levét vízzel, hogy sok szaftja legyen, hisz ez lesz a mártás. Mikor a hús puha, a pörköltet kiszedjük a szaftból, és aprítóval vagy húsdarálón ledaráljuk. 1 kanál lisztet csomómentesre kavarunk egy kevés vízzel, belerakjuk a tejfölt, és apránként a szafthoz öntjük, összefőzzük.

A palacsintákat megtöltjük a darált hússal, és a tejfölös mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A családom egyik kedvenc vasárnapi fogása. - lbeata

Ezek is érdekelhetnek

Friss