Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
45 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat, a vizet és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is és ezzel is alaposan kikavarjuk.
  2. A tojás fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor felhabosodott, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  3. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjéből 2-3 kanállal teszünk bele, ezzel fellazítva a masszát.
  4. A többi tojáshabot apránként adagoljuk és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  5. Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal ,és formára vágott sütőpapírral majd ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, majd tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztosan átsült. A rácson hűlni hagyjuk.Amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet.
  7. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átpasszírozzuk.
  8. A zselatinlapokat 4 ek vízben feloldjuk, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük apránként az erdei gyümölcs sűrű levét , így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal és dekor cukorral díszítjük.

ezerféle torta >>>

ISTENI GYÜMÖLCSÖS DESSZERTEK >>> 

A BALZSAMECET TITKAI: HOGYAN KÉSZÜL ÉS MIRE HASZNÁLD? >>> 

Ezek is érdekelhetnek