Elkészítés: A szívet megtisztítjuk, a felesleges zsírt valamint alvadt vért eltávoljuk. Jól kiáztatjuk hideg vízben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük, majd nagyobb darabokra vágva hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a répákat. Beletesszük a szívet, majd fűszerezzük, és felöntve vízzel nagyon puhára pároljuk. Ha kész és kihűlt, pástétomdarálón vagy húsdarálón (kislyuku tárcsás) kétszer ledaráljuk a főtt tojásokkal és a szalonnával együtt. Ha már jó pépes, hozzáadjuk a mustárt és tejfölt. Kóstoljuk meg, és ha fűszert igényel, saját ízlésünknek megfelelően adagoljunk hozzá. A végén habosra kavart margarinnal jól átkeverjük, és készen is van. Hűtőben 1 hétig is eláll, de elég nagy adag lesz belőle, így ha nem fogyna el, le is lehet fagyasztani. Pirítósra kenve isteni finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre