hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szívpástétom

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szívet megtisztítjuk, a felesleges zsírt valamint alvadt vért eltávoljuk. Jól kiáztatjuk hideg vízben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük, majd nagyobb darabokra vágva hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a répákat. Beletesszük a szívet, majd fűszerezzük, és felöntve vízzel nagyon puhára pároljuk. Ha kész és kihűlt, pástétomdarálón vagy húsdarálón (kislyuku tárcsás) kétszer ledaráljuk a főtt tojásokkal és a szalonnával együtt. Ha már jó pépes, hozzáadjuk a mustárt és tejfölt. Kóstoljuk meg, és ha fűszert igényel, saját ízlésünknek megfelelően adagoljunk hozzá. A végén habosra kavart margarinnal jól átkeverjük, és készen is van. Hűtőben 1 hétig is eláll, de elég nagy adag lesz belőle, így ha nem fogyna el, le is lehet fagyasztani. Pirítósra kenve isteni finom!

Megjegyzés

Szilveszterkor vagy más ünnepeken apró szendvicsfalatkákat lehet vele megkenni, előételként is kínálhatjuk. Gyerekeknek tízóraira, uzsonára paradicsommal, paprikával kitűnő, tápláló étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss