Készítsük elő a hozzávalókat: mossuk meg a csirkemellet és kockázzuk fel, a póréhagymát pedig karikázzuk vékonyan.
Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, majd tegyük rá a póréhagymát. Mikor már majdnem megdinsztelődött, akkor tegyünk hozzá ízlés szerint tárkonyt, majd mehet bele a csirke.
Mikor a csirkemell fehér és puha, akkor önthető bele a zöldségmix. Borsó, sárgarépa, fehérrépa, vagy akár gomba is, de mi azt annyira nem szeretjük, így ez a recept sem tartalmazza. A legegyszerűbb franciasaláta mixet használni, abban a gomba kivételével minden megtalálható!
Fél-egy liter forrásban lévő vízben oldjuk fel a két húsleveskockát, majd adjuk az eddig elkészített alapunkhoz.
Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, a zöldségek puhuljanak, majd szűrjünk le egy kicsit a léből, és ebbe öntsük a tejszínt. Hőkiegyenlítés után (ez azért kell, mert ennek hiányában a tejszín összeugrik) hozzáadhatjuk a leveshez. Még pár pillanatig melegíthetjük a levest, de már ne forraljuk, mert akkor csomós lesz.