Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szives tekercs kávés krémmel töltve

60 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • A piskóta tésztához:
  • 6 darab tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál három az egyben kávé
  • 3 evőkanál forró víz
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló por
  • A tetejére:
  • cukrozott kakaópor vagy porcukor

Elkészítés

A 6 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35 x 35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.

Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk, és hagyjuk elhűlni.

A mascarpone sajtot elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.

Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.

A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss