A 6 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35 x 35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.
Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk, és hagyjuk elhűlni.
A mascarpone sajtot elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.
Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.
A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!