Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük.
Elkészítés: A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 721 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre