Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szivárványos süti őzgerincben

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Habosra keverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd váltakozva, kisebb adagokban adjuk hozzá az olajat és a vizet, összekeverjük, beleöntjük a sütőporos lisztet és símára dolgozzuk.

Szétosztjuk annyi felé, ahány színben akarjuk sütni, majd színezzük. Ez a mennyiség 2 db nem túl magas őzgerint formára elegendő. Az őzgerinc formát sűtőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, a színek közé is többrétegű sütőpapírt rakunk elválasztónak.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kisütjük. A formában langyosra hűtjük, majd rácsra borítva, a papírt lehúzva hagyjuk kihűlni, ezt követően szeleteljük, kenjük meg krémmel, rakjuk össze, hagyjuk összeérni.

Étcsokis bevonóval leöntjük és megszórjuk a rizsszemekkel. Ferdén szeletelve kínáljuk.

A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, ízesítjük, színezzük.

A színezés legyen összhangban a tészta színeivel.

Megjegyzés



A hagyományos méteres kalácstól színben, látványban, ízben eltérő.
Változatossá tehetjük, ha szeletekben hagyjuk, csokival, dióval, mandulával díszítjük. Különböző formákra is kiszúrhatjuk, pl. virág- ez esetben ehető ragasztóval, vagy olvasztott csokival állítjuk össze a különböző színeket. Legyünk kreatívak! - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss