Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szivárványos palacsintatorta

50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Keverjük simára a tojásokat a cukorral, az olajjal, a megolvasztott vajjal, a tejjel és az átszitált liszttel. Osszuk az így kapott masszát ötfelé, és színezzük mindegyik adagot néhány csepp ételfestékkel.
  2. Vajazzunk ki egy serpenyőt, és közepes lángon süssünk ki benne mindegyik árnyalatú tésztából 3-3 db palacsintát.
  3. A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a cukorral és a vaníliaaromával. 1 db rózsaszín palacsinta kivételével kenjük meg mindegyiket a krémmel, helyezzük őket egymásra a képen látható módon, végül fedjük be az üres palacsintával.
  4. Tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, hogy kissé megszilárduljon. Felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint kevés mézzel, vanília fagyival vagy tejszínhabbal kínálhatjuk.

Megjegyzés

Rendkívül mutatós palacsintatorta. Valentin-napra ideális desszert, sőt ajándék is lehet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss