Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szivárvány torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótaalaphoz:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • kék, zöld, lila, piros és sárga ételfesték
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint porcukor
  • Valamint:
  • 1 csomag cukormáz

Elkészítés

Elkészítés: 5 darab 1 tojásos piskótát sütünk, amelyeknek a tésztáját ételfestékekkel színezünk be (a legkisebb tortaformát használtam).

A mascarponét összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ízlés szerint porcukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládékat és a tejszínt, eközben a zselatint feloldjuk a vízben, és ha langyos, akkor a krémhez öntjük. 20 percig a hűtőben pihentetjük.

A cukormázat a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, fehérrel bevonjuk a tortát, a maradékot az ételfestékkel színezzük, majd virágokat formázunk, a tortát ezekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek