A szivárvány torta lapjainak ellkészítéséhez a vajat a porcukorral keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a csipet sót és a vaníliaaromát. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd mindegyikkel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a vajas-cukros-tojásos keverékhez, alaposan keverjük össze, hogy sima masszát kapjunk.
A tésztát osszuk 6 egyenlő részre (mérlegen mérjük szét, hogy valóban egyforma adagokat kapjunk). A színezéshez használjunk néhány csepp különböző színű, ehető ételszínezéket, pl. pirosat, zöldet, kéket, stb.. A 6 egyenlő részre elosztott tésztát egyesével színezzük ízlés szerint. 3-4 csepp színezéket cseppentsünk a tésztához, és keverőkanállal keverjük alaposan össze, majd kettesével süssük meg a tésztalapokat.
Egy sütőpapírra rajzoljunk két 22 cm-es kört, majd tegyük rá egy gáztepsire a megrajzolt papírt. Ezután kanalazzuk mindegyikre rá a tésztát, majd egyenletesen simítsuk el (a többi tésztával is így járjunk el, tehát három részletben tudjuk megsütni az összes lapot!). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem a lapokat).
A sütőből kivéve alányúlva, óvatosan emeljük le a tésztát a sütőpapírról, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A kihűlt lapokból egyesével vágjunk ki 20 cm-es köröket, majd töltsük meg a krémmel.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük fel lazább habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarpone-krémhez.
Ezután rétegezve kenjük meg vékonyan a krémmel a tortalapokat, majd a maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát. Az elkészült tortát tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Írót készíthetünk saját magunk is! 1 dl tejbe cseppentsünk bele néhány csepp citromlevet, majd keverjük össze. Ezután hagyjuk pár percig állni, míg elkészül az író. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!