Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szív alakú csokitorta fondant-rózsákkal

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 3 csomag csokipuding
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • A fondant-rózsákhoz:
  • 15 dkg pillecukor
  • 1 evőkanál víz
  • 28 dkg porcukor
  • margarin az edény kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgájával a cukrot habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet és a kakaóport. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a kakaós krémbe keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Én most szív alakút használtam. 140 fokon, lassan, tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, kétszer elvágom, és hagyom teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzöm, hagyom kihűlni, aztán belekeverem habverővel a margarint.

A fondant-rózsákhoz egy hőálló edényt kikenek margarinnal, beleteszem a pillecukrokat és az 1 evőkanál vizet. Mikróban félpercenként addig melegítem, amíg teljesen fel nem olvad. Ha felolvadt, akkor a porcukorral és a színezékkel addig gyúrom, amíg kemény, nyújtható tésztaszerűséget nem kapok. Ezután porcukrozott deszkán mm nagyságúra nyújtom, kiszaggatom, és egyesével felcsavarom egymásra a kiszaggatott köröket, amíg szép rózsákat kapok. A leveleket derelyevágóval szaggatom ki.

Összeállítás: a piskótába beletöltöm a krémet, majd az oldalát és a tetejét is szépen megkenem. A rózsák aljára egy kis krémet nyomok, majd a tortán elrendezem a levelekkel együtt.

Megjegyzés

Kicsit bonyolult, de megéri! Anyukámnak sütöttem a születésnapjára, és nagy örömet szereztem neki ezzel. - evibaby16

Ezek is érdekelhetnek

Friss