Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szirnyiki, az orosz palacsinta (tejmentesen)

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A totut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük és egyneműsítjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáforgatjuk a totus-tojásos keverékhez.
  3. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a totus-lisztes keverékhez.
  4. Felmelegítünk egy serpenyőt és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe és ellapítjuk őket.
  5. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.
  6. Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk. 

Megjegyzés

Kiváló tejmentes reggeli vagy desszert étel. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss