Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük pár csepp olívaolajat adva a vízhez, hogy a tészta ne ragadjon össze. A tésztát al dente főzzük. Ezalatt a körtét és a szőlőt megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Ugyanígy teszünk a gépsonkával és a dióval is.
Mikor megfőtt a tészta, leszűrjük, megvárjuk, míg kissé kihűl, majd hozzákeverjük a feldarabolt körtét, szőlőt, diót, sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a feldarabolt sajtot. Majd ízlés szerint teszünk rá kevés borsot, kevés ételízesítőt, s meglocsoljuk pár csepp citromlével és pár csepp olívaolajjal.
Az eredmény talán szokatalan ízkombináció, mégis igen kellemes. Főleg ha pár órát hagyjuk állni hűtőben, hogy az ízek tényleg összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre