Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes szőlőbefőtt

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle szőlőt alaposan megmossuk, és egy kis olló segítségével leszemezzük úgy, hogy minden szemen maradjon egy kis szár, így hibátlan marad minden szőlőszem, és tartósabb lesz a befőtt. A puha, sérült szemeket tegyük félre.
  2. A megmosott üvegeket és kupakokat öblítsük át egy kupica rummal vagy alkohollal (vagy főzzük ki őket, hogy sterilek legyenek).
  3. Minden üveget töltsünk meg vegyesen szőlőszemekkel, de rétegezhetjük is a fehér és piros szőlőszemeket. Tegyünk a szőlőszemekre néhány szem egész szegfűszeget és 1 kanál cukrot, majd öntsük fel az üvegeket forró vízzel.
  4. Zárjuk rájuk a fedelet, és helyezzük a befőtteket egy meleg vízzel félig megtöltött széles lábasba, majd takarék lángon forrástól számított 4-5 percig dunsztoljuk az üvegeket. Ne tovább, mert megrepednek a szőlőszemek!
  5. Az üvegeket hagyjuk a forró vízben kihűlni, és másnap tegyük a végleges helyükre, a kamrába.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek