Előkészítés: A húst késsel bemetsszük, és a nyílást az ujjunkkal kiszélesítjük. A répát és a zellert megtisztítjuk. A sonkát, a sárgarépát és a zellert kockára vagy csíkokra vágjuk, a húsba tömködjük, majd hústűvel lezárjuk a nyílást.
Elkészítés: Az olajon közepes tűzön megpirítjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, majd a borral és a másfél dl tejjel meglocsoljuk. Lefedjük, és kb. 40 percig lassú tűzön főzzük. Közben a lisztet a vajon világosra pirítjuk , hozzáöntjük a maradék 3 és fél dl tejet, majd sűrűre főzzük. A húst kivesszük a serpenyőből, szeletekre vágjuk, és a levét összekeverjük a besamellel. A hússzeleteket tálalótálra tesszük, és a szószt tálkában kínáljuk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre