Előkészítés: A húst megmossuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A karalábét, a karfiolt, a brokkolit, a sárgarépát, a burgonyát megmossuk. A karalábét és a burgonyát kockára vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt, a brokkolit apró rózsákra szedjük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Nagy serpenyőben, - amelyet le tudunk fedni –felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús színt kap. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk. Ezután beletesszük a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, csipet majoránnát, jól összekeverjük, és további 30 percig, lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre