Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük, és tiszta sós vízben puhára főzzük. Egy tálba tesszük a leszűrt sárgaborsót, fűszerezzük (só, bors, rizsliszt, szerecsendió, fokhagyma), majd botmixerrel pépesítjük.
A répát megpucoljuk, és egyforma vékony szeletekre vágjuk, majd egy kis forró vízben roppanósra főzzük (pár perc) a zöld ceruzababokkal együtt. Óvatosan kivesszük a vízből, majd 2 fóliát terítünk az asztalra, az egyik közepére a répaszeletek felét szépen egymás mellé rakjuk, a másikon a zöldbabot szintén egymás mellé rakjuk. Erre kanalazunk 2-2 kanálnyit a borsópüréből, ellapítjuk, a közepére 1 szál zöldség kerül a másik színűből, és erre a maradék sárgaborsópüré, szépen befedjük a répaszeletekkel és a zöldbabokkal, majd a fóliát gurigázva összetekerjük, mehet a hűtőbe. Pár óra után a fóliát lehúzva, óvatosan szeletelhető.
Köretnek nagyon mutatós, de önmagában is fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre