Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes minyonok (Petit fours)

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • 12,5 g vaj + a formához
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 0,05 dl vaníliakivonat
  • 1 tk sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • A mázhoz:
  • 50 dkg porcukor
  • 0,5 dl folyékony glükóz
  • 1/2 tk mandulakivonat
  • tetszés szerinti színű ételfesték

Elkészítés

  1. A vajat krémesre keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és krémes állagúra keverjük. Ezután hozzáforgatjuk a citromhéjat és a vaníliakivonatot is. 
  2. A sütőporral elvegyített lisztet átszitáljuk, és apránként, a tejjel felváltva a tojásos masszába keverjük. Alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát egy kivajazott, 22 cm x 22 cm-es tepsibe töltjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd néhány percig hűlni hagyjuk. Ezután kiszedjük , és sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Végül 2 x 2 cm nagyságú kockákra vágjuk a tésztát.
  3. A mázhoz vízgőz fölött összekeverjük a porcukrot a glükózzal, 0,2 dl vízzel, valamint a mandulakivonattal, és felmelegítjük. Az ételfestékkel színezzük, majd kb. 8 percet hagyjuk hűlni. Belemártjuk a tésztakockákat, kissé lecsepegtetjük, végül hagyjuk megdermedni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss