Elkészítés: A 30 dkg lencsét előző este beáztatom. Másnap leszűröm, és annyi sós, babérleveles vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Amikor megpuhult, leszűröm. Vígyázzunk, ne főzzük túl!
Közben elkészítem a salátalét, ami víz-citromlé-cukor-só-bors-olaj keveréke.
A vegyes zöldséget és a vöröslencsét forrásban lévő vízben 1-2 percig puhítom, majd leszűröm.
Ezt követően az összes alapanyagot beleteszem a salátalébe, jól összekeverem, tetejére szórom a lilahagyma karikákat. Kicsit pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre