Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes lencsesaláta (gluténmentes)

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje felteszem főni, és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem.

A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olívaolajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.

Sózom, meghintem az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem, és 2-3 órára hűtőbe teszem.

Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon szeretem a lencsét, és jó érzéssel tölt el a szürke téli napokon színes salátákat enni... Ezt a két szempontot figyelembe véve született a színes lencsesaláta receptem. - GastroHobbi

Ezek is érdekelhetnek

Friss