Előkészítés: Az összes fokhagymát meghámozzuk. A krumplit megmossuk, majd 2 fokhagymagerezddel és 1 kávéskanál sóval ízesített vízben, héjában puhára főzzük. A retket és uborkát megtisztítjuk. A tökmagot serpenyőbe szórjuk, és zsiradék nélkül, mérsékelt tűzön az első pattogásig pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.
Elkészítés: A krumplit leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd felkarikázzuk. A retket és az uborkát hámozatlanul, uborkagyaluval vékonyan felszeleteljük, majd a krumplikarikákkal együtt, kissé egymásra csúsztatva nagyobb tálra vagy 4 tányérra rendezzük. A mártáshoz a zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, és a snidling kivételével finomra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A rokfort felét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a többit villával megtörjük, hozzáadjuk a joghurtot, az újhagymát, 2 gerezd áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül ollóval, hogy a szálak megőrizzék épségüket, belevágjuk a snidlinget, és lazán összekeverjük. A salátára öntjük, tetejét a sajtkockákkal, tökmaggal és újhagymaszárral vagy snidlinggel díszítjük, és a szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.