Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes kevert saláta csilis öntettel

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A mirelit zöldborsót forró vízben 2-3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A megmosott paprika felét apró kockákra, másik felét vékony csíkokra szeleteljük.
  2. Az öntethez az olajat, a csiliszószt, a citromlevet, és a minimális cukrot jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, a kukorica, zöldborsó 2/3-2/3 részét, és a vékony csíkokra vágott saláta felét, óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  3. Tálalás előtt rétegezve rakjuk a salátás tálba: egy sor lehűtött, egy sor frissen vágott saláta, amit félreteszünk.Tetejére szórjuk a maradék kukoricát, zöldborsót, és a csíkokra vágott Kaliforniai paprikát.
  4. Fogyaszthatjuk rozsos kenyérrel, vagy salátaként húsokhoz, köretekhez, vagy például tojásos nokedlihez.

    Még több salátarecept itt >>> 

    5 TIPP, HOGY IZGALMASABB LEGYEN A SALÁTÁD! >>>

Megjegyzés

A saláta öntetet duplán vettem, mert így jobban átjárta a zöldségféléket. Másik variácíóban, a recept szerinti öntet + higítva a zöldborsó főző, vagy a konzerv kukorica levével, majd ízesítjük. öntet + hígítva a zöldborsó főző, v. a konzerv kukorica levével, majd ízesítjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss