Mossuk le a zöldségeket. A paprikát csumázzuk ki, a paradicsomot hámozzuk meg, és kaparjuk ki a magjait. Az uborkát vágjuk ketté hosszában, és kanalazzuk ki a magját. Mindent vágjunk apró kockákra, és keverjük össze a felaprított hagymával és fokhagymával.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg az ecettel és az olajjal. Végül tegyük a salátát hűtőbe 15 percre, hogy összeérjen.
Közben mossuk le és tépkedjük kisebb darabokra a salátaleveleket. Tegyük tálkákba, és szedjük erre a lehűlt salátát. Kínálhatunk hozzá péksüteményt vagy sós kekszet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre