hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes fejtettbab-saláta

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kifejtett babot sóval, babérlevéllel és a borral ízesített vízben puhára főzöm, a főzőlében hagyom kihűlni, másnap reggelig.

A paprikákat kicsumázom, a kápiát felkarikázom, a többit felkockázom, a koktélparadicsomokat feldarabolom, a lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, szálaira szedem. A babot leszűröm, lecsepegtetem, és egy keverőtálban a többi hozzávalóval alaposan összedolgozom.

Balzsamecetből őrölt fehér borssal, citromlével és édesítő folyadékkal öntetet készítek, amit a salátámra öntök, jól átkeverem. Végezetül meglocsolom az olívaolajjal. Tálalásig hűtőbe teszem, hagyom jól összeérni az ízeket.

Kétszersülttel és kis pohár száraz fehérborral tálalom, meleg estéken kiváló vacsora, de reggelinek sem utolsó!

Ezek is érdekelhetnek