Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben közepes tűzön megpirítjuk. (olyan serpenyőt válasszunk , amit később be tudunk tenni a sütőbe) A kihűlt héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és nagy kockákra, vagy vastagabb szeletekre daraboljuk. Hozzáadjuk a szalonnához, és együtt pirítjuk. Az előzőleg megmosott, és vékony szeletekre vágott pórét is a serpenyőbe rakjuk pirulni. A spenótot tisztítás után forrásban lévő, sós vízben rövid ideig blanchírozzuk, majd sóval, borssal és az összetört fokhagymával ízesítjük, és hozzáadjuk a burgonyás-pórés keverékhez. A paradicsomokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a serpenyő tartalmához. A burgonyás keveréket meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a sajttal, és sütőben 225ºC fokon rövid idő alatt átsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre