Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri sonkás-uborkás sajttorta

MME MME
75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás (szétválasztva)
  • 3 ek liszt
  • 1 ek darált dió
  • A körözötthöz:
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 ek sör
  • 1 tk mustár
  • 2 szál újhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • piros paprika
  • A kék sajt krémhez:
  • 1 doboz krém sajt (natúr)
  • 10 dkg kék sajt
  • 10 dkg darált dió
  • 4 ek tejföl
  • 2 gerezd lereszelt fokhagyma
  • A sonkás krémhez:
  • 10 dkg füstölt sonka (apróra vágva)
  • 10 dkg fekete olajbogyó (apróra vágva)
  • 1 doboz krém sajt (natúr)
  • Az uborkás krémhez:
  • 1 doboz krém sajt (zöldfűszeres)
  • 2 db csemegeuborka (nagyon apróra vágva)
  • 1 ek kapri apróra vágva
  • 1 kk kapor
  • 1 kk konzerv zöldborsó nagyon apróra vágva
  • A díszítéshez:
  • 6 ek darált dió (a torta szélének díszítésére)
  • 1 csokor petrezselyem (a torta tetjére)

Elkészítés

1.

A tojások sárgáját kikeverjük a sóval, liszttel és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.

2.

Kilisztezett, kivajazott tepsibe kanalazzuk a masszát, majd 180 fokon készre sütjük a piskótát. Közben kikeverjük a négyféle krémet.

3.

A körözötteshez felaprítjuk az újhagymát, egy villával összetörtjük a juhtúrót, majd egy tálban összedolgozzuk a sörrel, a mustárral, a hagymával, a borssal, a köménnyel és a piros paprikával.

4.

A kéksajtos krémhez felaprítjuk a diót, lereszeljük a fokhagymát és feldaraboljuk a kéksajtot, majd egy tálban összekeverjük őket a krémsajttal és a tejföllel.

5.

A sonkás krémhez apróra vágjuk a füstölt sonkát és az olajbogyót, majd összekeverjük a krémsajttal.

6.

Az uborkás krémhez feldaraboljuk a csemegeuborkát, a kapribogyót és a zöldborsót, majd egy tálban összekeverjük a krémsajttal és a kaporral.

7.

A kész piskótát ötfelé vágjuk, és mindegyik rétegét másik krémmel kenjük meg. Az oldalát a kéksajtos maradékával kenjük meg és megszórjuk a dióval és petrezselyemmel. Egy éjszakára behűtjük szeletelés előtt.

MÉG TÖBB VENDÉGVÁRÓ FALAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss