A tojások sárgáját kikeverjük a sóval, liszttel és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Kilisztezett, kivajazott tepsibe kanalazzuk a masszát, majd 180 fokon készre sütjük a piskótát. Közben kikeverjük a négyféle krémet.
A körözötteshez felaprítjuk az újhagymát, egy villával összetörtjük a juhtúrót, majd egy tálban összedolgozzuk a sörrel, a mustárral, a hagymával, a borssal, a köménnyel és a piros paprikával.
A kéksajtos krémhez felaprítjuk a diót, lereszeljük a fokhagymát és feldaraboljuk a kéksajtot, majd egy tálban összekeverjük őket a krémsajttal és a tejföllel.
A sonkás krémhez apróra vágjuk a füstölt sonkát és az olajbogyót, majd összekeverjük a krémsajttal.
Az uborkás krémhez feldaraboljuk a csemegeuborkát, a kapribogyót és a zöldborsót, majd egy tálban összekeverjük a krémsajttal és a kaporral.
A kész piskótát ötfelé vágjuk, és mindegyik rétegét másik krémmel kenjük meg. Az oldalát a kéksajtos maradékával kenjük meg és megszórjuk a dióval és petrezselyemmel. Egy éjszakára behűtjük szeletelés előtt.