Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri malacsült

MME MME
210 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A malac bőrét bevagdossuk a késsel, majd sózzuk, borsozzuk és köménnyel ízesítjük. 
  2. A fokhagymát megpucoljuk és felcsíkozzuk, majd a szalonnát is felcsíkozzuk és megtűzdeljük velük a húst minden oldalról.
  3. A káposztát, hagymát és az almát megpucoljuk, legyaluljuk és összekeverjük a sóval, borssal, köménnyel.
  4. Tepisbe tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk a sörrel, rárakjuk a malacot, majd lefedve 160 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán keresztül lassan sütjük. 
  5. Amikro a malachús megpuhult, a sütőt 230 fokra kapcsoljuk fel, és ropogósra sütjük kb. 20-25 perc alatt. Friss kenyeret kínálunk hozzá. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a szilveszteri malacsült:

Ezek is érdekelhetnek

Friss