Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri lencsegulyás

55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A lencsét előző este megmossuk, szükség szerint kiválogatjuk, majd beáztatjuk. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
  2. Belekerül a kockázott hús is, amit addig pirítunk, míg kifehéredik. Pirospaprikával megszórjuk enyhén, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és ha szükséges a vizet pótoljuk. Felforraljuk.
  4. Mehet bele a karikára vagy hasábra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, a zellerlevél egészben. 
  5. Ha ismét felforrt, megkóstoljuk. A sót szükség szerint pótoljuk, ízesítjük petrezselyemzölddel. Kevés csombort (borsikafüvet) is adhatunk hozzá, ami a lencse enyhén puffasztó hatását semlegesíti. A zellercsokrot kivesszük.
  6. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, és behabarjuk a gulyást. Forrón tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss