Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri készülődés

Alig hiszem, de ez most az év utolsó levele, amit írok nektek. Fantasztikus év volt a számomra 2009: megszületett harmadik lányom, Petal. Őrületes hónapokat töltöttem az Egyesült Államokban, az utamról szóló filmsorozatot immáron ti is láthatjátok.

Remélem, jó emberek és jó ételek-italok között tölthetitek a szilvesztert. Akárhol is legyetek, kívánok mindenkinek sok sikert és jó egészséget az új esztendőre!

A tenger gyümölcsei

Nagyon szeretem a halat, rákot, kagylót. Bár a brit partok mentén sok faj él, mégsem fogyasztunk belőlük eleget. A nálunk kifogott kagyló, szkampi és rák sokszor spanyol piacokon talál vevőre. A jó rák titka, hogy a lehető legegyszerűbben kell elkészíteni, és csak rövid ideig szabad sütni, különben rágós, gumiszerű lesz.

Királyrák chilivel, korianderrel és szójaszósszal

Hozzávalók 4 személyre:
32 friss királyrák
8 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
Jamie Oliver chili fűszer
friss, piros chili
néhány ág friss koriander
Jamie Oliver olívaolaj

Elkészítés: Nyolc hurkapálcikát vízbe áztatunk. A rákokat megtisztítjuk, a héjat lehántjuk, de ügyeljünk arra, hogy a farka rajta maradjon. A bőr alatti fekete ereket eltávolítjuk. A szójaszószt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított piros chilit és a korianderzöldet (a tálaláshoz tegyünk félre egy kevés zöldet és chilit). Beletesszük a rákokat, és 1-2 percig pácoljuk, közben őröljünk rá chili fűszert. 4-4 rákot nyársra húzunk, és kiolajozott nagy serpenyőben oldalanként másfél percig sütjük. Zöld citrom levével kitűnő!

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss