Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts tökéletes sajttekercset és sonkatekercset a szilveszteri hidegtálra

default user icon
MME
Ha vendégeket vársz szilveszterre, esetleg batyus buliba vagy hivatalos, akkor egy mennyei hidegtállal nem lőhetsz mellé! Mészáros Balázs most olyan klasszikusokat készít, mint sonkatekercs, a sajttekercs, a franciasaláta és a kaszinótojás.

A szilveszteri vendéglátás egyik sarkalatos pontja, hogy a vendéglátó és a vendég is jól érezze magát, jusson idő a beszélgetésre, s ne a vendégváró falatok, a vacsora elkészítésével menjenek el az értékes percek. A különféle hidegtálakkal ez a probléma könnyedén áthidalható, hiszen a hidegtálra szánt fogások könnyedén és előre elkészíthetők.

A hidegtálak megkerülhetetlen elemei a saláták. A tartalmasabb, általában majonézzel átforgatott saláta lehet a klasszikusnak számító francia saláta, amit - a kedvenc finomfőzeléknek való zöldségek mellett - a roppanós uborka, s az édes alma tesz teljessé. A tetejére kerülhet kaszinótojás, ami elengedhetetlen eleme egy jó hidegtálnak.

Ahogy a sajttekercs és a sonkatekercs is, melyeket Mészáros Balázs séf el is készített, hogy megmutassa, milyen egyszerűen összedobhatók.

Sajttekercs és sonkatekercs

A sonkatekercshez:
16 dkg vaj
4 ek liszt
2 dl tej
2 dl főzőtejszín

fehér bors
2 ek reszelt torma
10 szelet főtt sonka

A sajttekercshez:
1 fej lila hagyma
friss újhagyma
10 dkg natúr vajkrém
5 dkg vaj
20 dkg szeletelt trappista sajt
10 dkg sült tarja sonka 

Ezek is érdekelhetnek

Friss