Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri fánk golyócskák

120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
  2. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb 5 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és „feles pohárral”kiszaggatjuk.

  3. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Sütés közben nyerik el a végleges golyó formájukat. A kész fánkokat kihűtjük.

  4. Az étcsokoládét felolvasztjuk, lecsorgatjuk vele a fánkokat és a végén díszítésként színes szóró drazséval díszítjük.

 

Megjegyzés

A szilveszteri asztal dísze lehet a színes tortadarának köszönhetően. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss