Elkészítés: A tojásokat felverjük habosra, hozzáöntjük a tejet és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Megsózzuk, megcukrozzuk, ezután belekeverjük a lisztet és a tejszínt. Ezután félretesszük.
Ezután a 15 dkg szilvát vékony csíkokra vágjuk, és a palacsintamasszához keverjük.
Elkésztjük a tölteléket: félbevágjuk és vajon néhány pillanatig a fahéjas cukorral pároljuk a töltelékbe szánt 30 dkg szilvát.
A palacsintamasszából 12 darab palacsintát sütünk. A palacsintákat megtöltjük a párolt szilvával, ezután tűzálló tálba rakjuk. A sütőben átforrósítjuk, majd fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre