Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvásgombóc kompóttal

60 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 dkg fagyos zsír
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kg szilva kimagozva
  • mokkacukor
  • fahéj
  • 2 evőkanál olaj
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • A kompóthoz:
  • körte, alma, szilva, stb.
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát a lisztel, sóval és a zsírral összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk. Mindegyik kockára szilvát, mokkacukrot, fahéjat teszünk, és gombóccá formáljuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

A zsemlyemorzsát az olajon megpirítjuk, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, a megfőtt gombócokat belehempergetjük.

Közben elkészítjük a kompótot.

Tálaláskor 4-5 gombóc tetejére vaníliás tejszínhabot, kevés kompótlét teszünk, a gombocók mellé rakjuk kompót gyümölcseit.

Ezek is érdekelhetnek