Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-túrós lepény II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • kb. 80 dkg szilva
  • 1-2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szilvát kimagvaljuk, a feleket még 3 darabra vágjuk hosszában, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot, és állni hagyjuk.

A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztához keverjük.

A tepsit jól kikenjük, megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával, a tészta felét belesimítjuk. Meghintjük a szilva 2/3 részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát. Megszórjuk zsemlemorzsával, margarindarabkákat rakunk rá. Ha még finomabbá szeretnénk varázsolni, a sorok közé szórhatunk darált diót is.

Előmelegített sütőben 40-45 percig (míg meg nem barnul a teteje) sütjük. Porcukorral megszórva melegen és hidegen is tálalható.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a frissen szedett szilva sült illatát, az egész család imádja ezt a finomságot.
- szendiek

Ezek is érdekelhetnek